דרך עכו 7000, קריית מוצקין
לרוב, האנשים שעוסקים בעיצוב פנים ותכנון אדריכלי וכן גם סטודנטים בתחום, גם אחרי שנים של ניסיון, לא מפתחים את המודעות לפילוסופיה. באוניברסיטה לארכיטקטורה ועיצוב פנים בארצות הברית חוקרים רבים טענו שעיצוב פנים לא יכול להיות מקצוע משום שהיא לא מבוססת על שום גוף תאורטי. תאוריות בעצמן הן דבר אקדמי, יבש ובכלל בספק אם יש למקצוענים בתחום צורך בהם, אבל הם לא יכולים להתקיים בלי פרט אחד קריטי והוא פילוסופיה. כמעט בכל תחום יש את התאוריות הפילוסופיות של התחום שלהם כולל תחום הרפואה. רוצים לדעת מי המעצב שהביא לטרנד הבתים מעוצבים בסגנון מודרני? רוצים להבין למה עיצוב פנים יוקרתי הוא לא בהכרח מומלץ? המשיכו לקרוא.
עיצוב פנים יוקרתי או לא, הוא הרבה יותר מעיצוב אסתטי לעין. במאמרים קודמים דנו בחשיבות של פאנג שוואי ואף תחומים רוחניים אחרונים שמאגדים את היחס לעיצוב פנים והיום נתמקד בפילוסופיה, כדי שתכירו את התחום קצת יותר ריכזנו כמה גישות פילוסיפיות שחשבנו שיעניינו אתכם:
1. דיאטר ראמס. השפיע על דור של מעצבים, כולל ג'ון איב, עם הפילוסופיה שלו על מוצרים שימושיים בעדיפות עליונה. בעיניו, אין טעם להכניס שום רהיט או חפץ הביתה אם אין לו שימושיות והוא אינו פונקציונלי ומפיק יתרונות. אפשר להגיד שגישה זו היא מי שהובילה התחלה של טרנדים של בתים מעוצבים בסגנון מודרני מינימליסטי.
2. מייק מרקולה. אפשר להגיד שהרבה מהעיצובים של המוצרים של אפל נשען על היסודות של מייק מרקולה, שלא היה מעצב, למעשה. הוא היה איש שיווק והמנכ"ל המשני באפל עצמה ובלי בכלל לדעת גרם לאיגוד הפילוסופיה העיצובית של אפל עד היום: אמפתיה למשתמש בהתמקדות בכל המאמצים.
3. מילטון גלייזר. מילטו גלייזר שהיה מעצב גרפי (יהודי, כמובן), והיה אחראי על חלק מהלוגואים והעיצובים הגרפיים הכי מפורסמים בעולם וכן גם פילוסופיה עיצובית. מבחינתו יכולות להיות שתי תגובות לעיצוב: כן, לא ו-וואו. בעיני המילה "ואוו" היא תגובה קצרה ועצמתית למיצג ויזואלי. גלייזר נהג להגיד כוונו ל"ואוו" וכל שאר הדברים יסתדרו מעצמם. אחרי דיאטר ראמס, עליו דיברנו בהתחלה, ניתן להבין שאם הפילוסופיה של דאטר דגלה בעיצוב מודרני, הפילוסופיה של גלייזר דוגלת בעיצוב יוקרתי.
לסיכום, אחרי שהמעטנו בערך של עיצוב פנים יוקרתי או בתים מעוצבים בסגנון מודרני, ניכר כי כמה מההשפעות הגדולות ביותר על עולם העיצוב הגיעו מפילוסופיה ומאנשים שניתחו את הצרכים והרצונות שלנו לעומק על מנת שהם לא יהיו סתם עיצוב פנים יוקרתי או מודרני ובכך הבינו את קהלי היעד טוב יותר. ניתן להניח כי מחשבה פילוסופית מתאפשרת ללא מחשבה רצינית מדי או תבניתית. אם מעצבי פנים היו דבר חדש בתחומי העניין של אנשים כנראה שלא הייתה פילוסופיה מלכתחילה, אבל זה לא המצב. למעשה, עיצוב פנים זה אחד התחומים הנעלים לבני האדם ואם הם לא עסקו בתחום עיצוב הפנים, העיצוב שלהם השפיע על עיצוב פנים ואדריכלות. אם אתם מחפשים עיצוב פנים בצפון, מעיין חזוט, עם צוות של מעצבות פנים ישמח להרתם למשימה ולהביא את כל האני מאמין שלכם לידי ביטוי.